Thursday, 14 April 2011

ketika itu ,

aku rindu zaman ituuuuuu

perghh ! time skola tamaw skolah, time dh habih sekolah tergeditk2 nak pergi sekolah .hurrmm.hanya gamba kenangan saja peneman pengubat kenangan memori lampau.waduhhh ! kenapa la aku rasa begini..adakah aku masih tidak mampu menempuh dunia realiti? adakah aku masih di awang - awangan seperti anak burung yang masih disuap makan yang dicari oleh kedua ibu bapanyaa??  aku rasa aku masih x sedar yang aku kini dalam REALITI DUNIAWI ! dan xda dah lagi zaman ~ zaman keanak -anakan. org ckp beso,ubah la perangai tu jadi matured sikit ..jangan la kebudakkan sgt..hurmmm.. tp bagi aku ,diri ku xda siapa boleh ubah melainkan kau sendiri yang ubah cara kau  ! biarlah org nak ckp perangai kau cm budak tadika merengek tak dpt minum susu botol ker ! lantak ! janji aku rasa yang aku ni x hipokrit  .. x menzalimi diri sendiri dengan menipu org lain dgn perangai yang kita sendiri x selesa. time is too fast ! tibe2 ko dh sedar ko dh abih sekolah.insyaALLAH ,masuk uni. kerja ..kawin?? oh tidakkkk !!!

Sunday, 3 April 2011

university time !

hajat berkata memilih sekadar uitm sahaja..tibe2 ader pulak seorg lecturer ni mintak suh pilik um.hati memang nak um. sb um top ranking uni woaahh ! lgpon tgh2 bandar .atleast senang sket aku merantau kerumah sanak saudara yg ado. kalau uitm? silap2..aku kene kt tmpt hulu ! wauuuu ! tak bleh hidup weyy ! aku ni bukan per,kalau bole aku lagi prefer uni yg kt bandar sb aku mmg suka kehidupan bandar , walaupon org kata bandar sesak ker. jam leee. rmai org lee. but,bg aku bandar adalah tmpat aku dptkan segalanya ! aku lg selesa hidup kt bndar . but bila balik kampung kt baling, mmg rural area lagi best. haisyyh ! aku ni ..kata x suka kawasan hulu. tp
skrg sembg len plakkk .. aiseyh ! mcm2 .. kadang2 kita sendiri x phm dgn diri kita walaupun hanya kita yang mengenali sang 'DIRI' ..

YA ALLAH ,BAGILAH HAMBAMU INI DPT BELAJAR DI UNIVERSITY TERKEMUKA SATU HARI NANTI .XKESAHLAH SAMA ADA UITM ATAU UM.AKU SUKA AKAN KEDUA2 NYA.. INSYAALLAH.AMIN...=)

mauu iniii ..boleee kaaaa

idaman daku bila dpt gaji nak bli dua benda yang mmg dihajatkan yang bole dikatakan hajat 'habuk' ..sebab pe?? sebabnyaaa dh berkurun dah hajat disimpan tp x kesampaiannn ! aiseyymannn  ! hajat aku yang pertama  :


lawa kan??? tp skrg pegi usha2 diorg kata hp ni x kuar dhh .. skrg kluar adik dia plak e-72. functions sama ja.cuma camera je up sket..nak bli phone walauweyh ni pon,sb dia da suma yg wa mauu ..cukuplah dengan pengalaman aku pkai hp touchscreen ngan slide ker..flip keeer.. usohloooo.. x smpai sethn konfem ,hantar g besi buruk  ! hahaha ! ganas beno aku pkai nyaaa ! sasaran aku hp ni or e-72..tp yg e-72.mahal berbenoooo ! nk dkt 1k chorr !~ gaji x seberapa .biasalah lepasaan budak spm yg sekdar mencari pengalaman menempuh duniawi realiti ni kannnn.. hohohohoo..

next : hajat yg paling nakkkk sgtttt ! 


haaaaaaaaaaaaaaaa ! yang ni plak .memang nak gleee weyhhh.. tahla memang ada minat keturunan kot suma suka photography dlm familyy..yang camera ni nak pon kalau bole nak try bli guna duit sendiri beb ! tamaw r susahkan mak bpk sumaaa .,,deme pon byk lagi benda nak bayo nyeee .tp bli pakai duit sendiri lagi puas beb! haa ! kenapa x percaya??