Thursday, 5 May 2011

reunion ( not my own class ) hahhaaa !

pelik kan? org reunion dgn membe2 sekelas . dh nama pon reunion 5sc2. but i'm not one of them actually.i'm just 'sesat'. suka2 .lgpon nak jadi photographer for them .cehh ! mentang2 da dslr nikon.hahhaa !
















shooting : nurul izzati

hey all ! just nak share first experience shooting using my dslr.first time ni ! hahhaa ! btw,thanks alot to the model which is my best friend. kindly leave a comment about my photos below. thanks  ! p/s : maaf ye edit terover .masih dlm proses pembelajaran ^_^



dream comes true !

 dear GOD, ALHAMDULILLAH  sebab memberi hambaMU ini rezeki dan kesempatan untuk membeli sebuah camera NIKON D3100   ! yahooo ! i'm really DAMN  happy ! hooreyyy ! hahahaa ! btw, terima kasih kepada bonda kesayangan ku kerana 'hulur-hulur-' utk cover bli camera ni . habis aku nyer gaji 3 bulan ! hahhaa !  xpa,this is the starting point to my new adventure of photography with my "BABY J " .Bajet ada baby kan,tp mmg ader baby pon ! baby camera ! hahahaa !






born on 28th april 2011 ,9.28 a.m.^_^

Thursday, 14 April 2011

ketika itu ,

aku rindu zaman ituuuuuu

perghh ! time skola tamaw skolah, time dh habih sekolah tergeditk2 nak pergi sekolah .hurrmm.hanya gamba kenangan saja peneman pengubat kenangan memori lampau.waduhhh ! kenapa la aku rasa begini..adakah aku masih tidak mampu menempuh dunia realiti? adakah aku masih di awang - awangan seperti anak burung yang masih disuap makan yang dicari oleh kedua ibu bapanyaa??  aku rasa aku masih x sedar yang aku kini dalam REALITI DUNIAWI ! dan xda dah lagi zaman ~ zaman keanak -anakan. org ckp beso,ubah la perangai tu jadi matured sikit ..jangan la kebudakkan sgt..hurmmm.. tp bagi aku ,diri ku xda siapa boleh ubah melainkan kau sendiri yang ubah cara kau  ! biarlah org nak ckp perangai kau cm budak tadika merengek tak dpt minum susu botol ker ! lantak ! janji aku rasa yang aku ni x hipokrit  .. x menzalimi diri sendiri dengan menipu org lain dgn perangai yang kita sendiri x selesa. time is too fast ! tibe2 ko dh sedar ko dh abih sekolah.insyaALLAH ,masuk uni. kerja ..kawin?? oh tidakkkk !!!

Sunday, 3 April 2011

university time !

hajat berkata memilih sekadar uitm sahaja..tibe2 ader pulak seorg lecturer ni mintak suh pilik um.hati memang nak um. sb um top ranking uni woaahh ! lgpon tgh2 bandar .atleast senang sket aku merantau kerumah sanak saudara yg ado. kalau uitm? silap2..aku kene kt tmpt hulu ! wauuuu ! tak bleh hidup weyy ! aku ni bukan per,kalau bole aku lagi prefer uni yg kt bandar sb aku mmg suka kehidupan bandar , walaupon org kata bandar sesak ker. jam leee. rmai org lee. but,bg aku bandar adalah tmpat aku dptkan segalanya ! aku lg selesa hidup kt bndar . but bila balik kampung kt baling, mmg rural area lagi best. haisyyh ! aku ni ..kata x suka kawasan hulu. tp
skrg sembg len plakkk .. aiseyh ! mcm2 .. kadang2 kita sendiri x phm dgn diri kita walaupun hanya kita yang mengenali sang 'DIRI' ..

YA ALLAH ,BAGILAH HAMBAMU INI DPT BELAJAR DI UNIVERSITY TERKEMUKA SATU HARI NANTI .XKESAHLAH SAMA ADA UITM ATAU UM.AKU SUKA AKAN KEDUA2 NYA.. INSYAALLAH.AMIN...=)

mauu iniii ..boleee kaaaa

idaman daku bila dpt gaji nak bli dua benda yang mmg dihajatkan yang bole dikatakan hajat 'habuk' ..sebab pe?? sebabnyaaa dh berkurun dah hajat disimpan tp x kesampaiannn ! aiseyymannn  ! hajat aku yang pertama  :


lawa kan??? tp skrg pegi usha2 diorg kata hp ni x kuar dhh .. skrg kluar adik dia plak e-72. functions sama ja.cuma camera je up sket..nak bli phone walauweyh ni pon,sb dia da suma yg wa mauu ..cukuplah dengan pengalaman aku pkai hp touchscreen ngan slide ker..flip keeer.. usohloooo.. x smpai sethn konfem ,hantar g besi buruk  ! hahaha ! ganas beno aku pkai nyaaa ! sasaran aku hp ni or e-72..tp yg e-72.mahal berbenoooo ! nk dkt 1k chorr !~ gaji x seberapa .biasalah lepasaan budak spm yg sekdar mencari pengalaman menempuh duniawi realiti ni kannnn.. hohohohoo..

next : hajat yg paling nakkkk sgtttt ! 


haaaaaaaaaaaaaaaa ! yang ni plak .memang nak gleee weyhhh.. tahla memang ada minat keturunan kot suma suka photography dlm familyy..yang camera ni nak pon kalau bole nak try bli guna duit sendiri beb ! tamaw r susahkan mak bpk sumaaa .,,deme pon byk lagi benda nak bayo nyeee .tp bli pakai duit sendiri lagi puas beb! haa ! kenapa x percaya?? 

Sunday, 27 March 2011

i'm sickkk !

perghhh, terasa menikam di perut menusuk sanubari bila terkena penangan sang penyakit 'food poisoning' .. melarat laaaa aku terlentang tergolek kt blakang office menahan kesakitan membara ni..fulaweyyy ! sakit dia pedih bangattttt ! terpaksa la ku menunggu selama beberapa jam utk dihantar ke klinik..time tu x ingat apa dah !
 thank GOD ! bila sampai klinik trus kene cucuk..marveloss ! trus ilang sakit2 tuuu. thank u doc ! u're da best ! hahaha ! btw,kredit to my mun yang drive kaw2 meluru ke klinik kt umahh.dpt la mc ! walauweyy ! padahal hari tu pATUTnya 1/2 day,then tmrnya annual leave n da next monday is my rest dayyy ! totally like it ! turn into happy mood  ! x yah pikir pasal kerja yang berlambak yang memeningkan kepala gue..

soknya ,trus ku terjah ke kuala lumpur menghantar kakakku n my lovely opah ! sempat lg aku jejak kasih ngan bowler's @ kl.tp x kesampaian follow deme g trning.aiseymannn ! xpola,nak blek ipoh dh pon der ! ^_^

Sunday, 6 March 2011

fulusss ! fulusss !

seronok tahap gaban .. ! gaji wak sudah masuk wooo ! hahaha ! ok la,gaji budak spm kan..tp blem cashkan lagi..x sempat..  weyy ! bank acc pon x bukak lagi..haha ! time cuti r br nak kedek2 g buat.. gaji agak sikit,tp ALHAMDULILLAH ... tu rezeki aku =).. suma sebab deduction berlambak ..epf lar,socso la, uniform deposit laaa.. tp x pe ! br ko tau hidup susah razif ! hahhhaaa ! gaji aku akan dibahagi- bahagi segala adil dan saksamaaaa ! cewaaahhhh ! kepada ibuku : oh my lovely mum n aku ..huhuhu ! mesti r bg mak ..tiap2 ari dia tong duit minyak kottt, duit makan lagii...lagi pon x rugi eyhh bg mak bpk gaji kita siket..lagi berkat weyy ! hahahhaa !

sekolah ku ! aku rinduuuuuu

time skolah sebokk nak cuti,time cuti sebookk kedek2 nak g skolahhh..haaa ! ni gedebuk kau ! amik cuti panjang gleeeerrr ! x yah g skkolah..tp br ku tau yg hidup realiti adalah fenomena yang menakutkan ! realiti ! br aku phm napa suma org yang dh keje,dh da anak bini ,cucu ,cicit ..piut ! suma nak kalau boleh patah bleh ke alam sekolah n tim kocik2 dulu..alaaaa ! mimpi bole laaaa ! hahaha ! wahhh ! btw,sempat kotttt melawat sekolah..rndu dohhh ! tgk classroom,tgk bilik B n K ,suma port2 lepak,mengeringkan otak ,..perghh ! ingat balik woahh zaman sekolah ,..rndu bukan pe,rndu lepak ngan kawan,wat koje gler2 ,loya buruk.. n suasana diaaa..i wish i have a time machine ! jangan berNGAN  la pandai !!! mana da time machine..hahhaa ! cm tu suma org sesuka hati bapak angkt belah posmen dia nak tukar time ! cmna agaknya dunia time tu kan?>? * bingung seketika ..! kt sekolah sempat r lepak kt kantin , bersama rakanku2 fahmi radzi n faez hassaan..lama gak kot lepak skolah..tapi x cukup utk lepas rndu ! aiseymannnn!

Sunday, 27 February 2011

apa hendak buattt...

apo la ,lesen dh terpangpang LESEN P ! , tp apa kan daya ,kereta tidak boleh kurak pandu..aisey mann ! cobbaaan memujuk kedua ibu bapa ku kan ditersuskan...MISSION UNCOMPLETE !
HHAHAAAHA !

Wednesday, 23 February 2011

my connection ;)

 FORMSPRING ~ razif

razif.sazali ~ SKYPE


razif_ him@yahoo.com
               ~ FACEBOOK (yang bakal ditutup-KONONNYA )
    ~ e-mail yaHOO
~ yM

YANG PALING PENTING :

www.ceritarazif.blogspot.com

wahai ladyboss

erkkk !!! hari ini kerja dr pg smpai ptg.. area manager dtg..suma memulakan ops cemas ..'big boss alert'..berlakon jadi pekerja contoh..menyapu,mengemop,menyental,mencuci dan men men yang ke arah 'amal kebajikan ' ..time break kitaorg kena bersila sb dia kongker meja letak laptop la,beg laaa..hampeh nyaaaa...tp manager,xleh nak cakap po doh eyh.,.siap time blek kena thn,last shift pagi abis kul 7.30 ..asalnya 6 ptg dh leh cabuttt daahh..geramm gilaaaaa ..... *_*


Tuesday, 22 February 2011

b2 ~ and the newest is KELAS DRIVING D !!!

heeeeeyyy !! senangnya dalam hati ,x payah aku nak menderma lagi kat pusat latihan memandu sektow.huhu ! sebabnya udeh lulus bah . ALLHAMDULLILAH...terima kaseh encek tuan jpj,kerna bagi chance kt ini org ..kalau dh udah fail,tp sian nya pasal dia bg la lulus..kalau boleh berdebarnya samapi jantung nak tercampak keluar tingkap kete..dasyat gilerrr ! hahahaa! lepas ni meronda round - round da WORLD !!!!

kembali berblog-ing

  • Setelah berabad,bermusim dan berzaman - zaman masihi..kini kembali membuat blog..        hoorayy ! kisahnya , jari gatal ,hati gian nak buat jugakk blog,.padahal bab-bab menulih ni agak kurengg..haha! mana daknya..wat rumusan ke,ringkasan kat skolah punyela maleehh ! ni ada hatii nak buat blog..xpe2..blog manaip n bukannya menulih..xpnat sgt la kott.. kottt !!??? kihkihkih... berblog seperti menulih diari..apo sahaja hampo lalui hari tu, blog tempat bercerita kisahnyaa..kadang2 bila baca balik post - post lma ni..teringat zaman ~ zaman dahulu kala..pahit ,masin,manis ..x cukup garam,terlebih gulaaa ..semuanya diimbas kembali ..bermonolog la kau di dalam diari alam maya ini.. ^_^